The Periodic Table of Storytelling

The Periodic Table of Storytelling heeft hetzelfde doel als de oorspronkelijke Tabel van Mendelejev, alleen dan niet voor chemische elementen, maar voor de elementen die onze verhalen maken. Ontwikkelaar James Harris nam 176 storytelling-stijlfiguren, – slechteriken en -clichés uit films en groepeerde ze allemaal in een tabel volgens verhaalelement. Elk element linkte hij aan een wikipagina dat meer uitleg en voorbeelden geeft.

Onder de tabel creëerde Harris zelfs een paar voorbeelden van verhaalmolecules voor een paar specifieke films. Ghostbusters, bijvoorbeeld, is de combinatie van een atoom bestaande uit 5ma (Five Man Band) en Mad (Mad Scientist) en een atoom bestaande uit Iac (Sealed Evil in a Can) en Hil (Hilarity Ensues). Een online storytelling tool die je verplicht om te spelen met de blokken!

Klik hier om naar de tabel te gaan

 

periodic table of storytelling
(Informatiebron: Jonathan Crow. (18 april 2014). “The Periodic table of storytelling” reveals the elements of telling a good story. Geraadpleegd op 10 oktober 2014, van OpenCulture: http://www.openculture.com/2014/04/the-periodic-table-of-storytelling-reveals-the-elements-of-telling-a-good-story.html)

 

Be the first to comment on "The Periodic Table of Storytelling"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com